ua en ru

Грицак заявив про затримання двох диверсантів ДНР, які готували вибух в Маріуполі

Грицак заявив про затримання двох диверсантів ДНР, які готували вибух в Маріуполі Фото: Василь Грицак (ssu.gov.ua)

Затримані планували влаштувати вибух на пероні перед поїздом "Маріуполь-Київ", заявив Грицак

Служба безпеки України (СБУ) затримала двох диверсантів терористичної організації "Донецька народна республіка" (ДНР), які планували теракти. Про це заявив на брифінгу глава СБУ Василь Грицак, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, затримані, зокрема, планували вибух на пероні залізничного вокзалу Маріуполя перед поїздом "Маріуполь-Київ".

"Цього разу нам вдалося запобігти ряд терактів. Перший з них повинен був відбутися на залізничній станції в Маріуполі. Теракт планувався проти пасажирів поїзда" Маріуполь - Київ ", точна дата здійснення цього теракту повинна була бути визначена тим, хто організовував цей теракт", - сказав Грицак.

Глава Служби безпеки назвав організатором диверсійної групи члена незаконних збройних формувань Дмитра Забуцкого, про якого СБУ знала з 2014 року.

"Він воював у складі ДНР, пізніше - під Дебальцевим в лютому 2015 року, був підібраний як один з тих, хто воював у складі "групи Вагнера", - уточнив Грицак.

Нагадаємо, раніше глава СБУ заявив, що найманці так званої "приватної військової компанії Вагнера" причетні до трагедії Іл-76 і штурму Луганського аеропорту.