ua en ru

Грицак повідомив про низку спроб дестабілізації ситуації в Одесі в 2015

Грицак повідомив про низку спроб дестабілізації ситуації в Одесі в 2015 Фото: Грицак зазначив, що ситуація в Одесі стабільна і безпечна

Глава СБУ запевнив, що бажаючі можуть їхати в Одесу на відпочинок

Ситуація в Одесі стабільна та безпечна, проте в 2015 році було здійснено ряд спроб дестабілізувати ситуацію в регіоні. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак в ході відкриття громадської приймальні в управлінні одеської СБУ.

"Усі міста мають свої особливості. Одеса - це, кажуть, "перлина біля моря". СБУ за останні 2 роки зробила дуже багато, щоб оздоровити ситуацію, щоб подолати жорсткі прояви сепаратизму, дестабілізації ситуації і зробити місто безпечнішим", - заявив Грицак.

Глава СБУ зазначив, що в Одесі проживають люди понад 115 національностей і завжди жили мирно.


"Але інспіровані спецслужбами іноземних держав дії окремих громадян, у тому числі жителів Одеської області могли привести до утворення в 2015 році так званої "Бессарабської народної республіки". Ви знаєте про трьох етапах зачистки, які провела СБУ навесні 2015 року. До квітня 2015 планувалося, підірвавши 2 мосту, створення "Бессарабської народної республіки" на базі 9 районів. Ми вилучили ряд документів, які свідчать, що вже був кандидат на "Південну Бессарабію", - повідомив він.

Грицак додав, що також планувалося вторгнення "зелених чоловічків" з Придністров'я і дестабілізація обстановки в Молдові, Румунії та початок в Європі гібридної війни.

"З тих пір багато чого змінилося, завдяки СБУ та інших правоохоронних органів. На сьогодні оцінюю ситуацію в Одеській області як досить стабільну. Я переконаний, що люди можуть їхати в Одесу на відпочинок", - сказав глава СБУ.

Нагадаємо, в квітні голова СБУ Грицак заявив, що Служба безпеки України (СБУ) запобігла створенню 70 екстремістських груп на території України.