ua en ru

Грицак вважає вирок суду російським ГРУшникам занадто м'яким

Грицак вважає вирок суду російським ГРУшникам занадто м'яким Фото: глава СБУ Василь Грицак вважає вирок суду російським ГРУшникам занадто м'яким

За словами глави СБУ, 14 років - це не термін для Єрофєєва і Александрова

Термін ув'язнення для російських військовослужбовців Євгенія Єрофєєва і Олександра Александрова, повинен бути більшим, згідно з тими діями, які були ними скоєні. Про це заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я скажу, мабуть, не як глава Служби, а як просто громадянин України... Я особисто не задоволений, я вважаю, що ці люди мали б отримати набагато більше, ніж вони отримали. 14 років - це не той термін за те, що вони зробили. На їх руках кров і смерть", - заявив Грицак.

При цьому голова СБУ відмовився коментувати, який вирок суду був би більш справедливим


Також Грицак повідомив, що повністю згоден з рішенням президента України про скорочення начальницького складу. Оскільки тільки за останні 10 років кількість старших офіцерів в силових відомствах зросла в рази.

В СБУ також плануються скорочення у зв'язку зі створенням Національного антикорупційного бюро та Національного бюро розслідування, які візьмуть на себе частину обов'язків СБУ.

Голова СБУ згадував про Савченко, і висловив надію на здоровий глузд росіян, які все-таки віддадуть українську льотчицю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко погодив з Володимиром Путіним план повернення Савченко в Україну.