ua en ru

Грищенко провів зустріч з генеральним секретарем Ради Європи Турбьйорном Ягландом

Голова Комітету міністрів Ради Європи, Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко сьогодні, 13 жовтня 2011 р., провів зустріч з генеральним секретарем Ради Європи Турбьйорном Ягландом. Про це повідомляє департамент інформаційної політики МЗС.

Грищенко і Ягланд обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні та актуальність реформування українського законодавства у тісній співпраці з Венеціанською Комісією.
Також Костянтин Грищенко поінформував Ягланда про виконання програми заходів у рамках головування в Комітеті міністрів Ради Європи, зокрема, щодо двох найближчих міжнародних конференцій, які проводитимуться в Києві наприкінці жовтня ц.р.
Під час зустрічі сторони високо оцінили рівень організації 7-ї сесії Форуму Ради Європи "За майбутнє демократії", який проходить 13-14 жовтня 2011 р. в Лімассолі
Грищенко зазначив, що майбутні плани щодо щорічного проведення Форуму Ради Європи "За майбутнє демократії" в Страсбурзі є перспективними і багатообіцяючими з точки зору налагодження нових форм співпраці між Радою Європи та громадськими організаціями.
Крім того, Костянтин Грищенко сьогодні провів зустріч з Президентом Кіпру Дімітрісом Хрістофіасом
Сторони відзначили важливість виконання домовленостей щодо подальшого зміцнення договірно-правової бази українсько-кіпрських відносин. Особливий наголос було зроблено на важливості укладення Конвенції між Кабінетом Міністрів України та Урядом Кіпру про уникнення подвійного оподаткування.
Грищенко висловив вдячність. Хрістофіасу за підтримку Республікою Кіпр євроінтеграційних прагнень України, зокрема, щодо угоди про асоціацію, а також зазначив, що європейська інтеграція є пріоритетом зовнішньої політики України та основою для проведення системних реформ.
Президента Республіки Кіпр було також поінформовано про розвиток внутрішньої ситуації в Україні, проведення широкомасштабних реформ, спрямованих на зміцнення демократичних інститутів і наближення до європейських стандартів.
Нагадаємо, вчора, 12 жовтня 2011 р., Президент Естонії Тоомас Ільвес скасував заплановану зустріч з главою українського МЗС Костянтином Грищенко, висловивши стурбованість вироком Юлії Тимошенко.
Як повідомлялося раніше, Печерський райсуд Києва 11 жовтня 2011 засудив Юлію Тимошенко до 7 років ув'язнення із забороною займати певні державні посади протягом ще 3 років за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в січні 2009 р. і зобов'язав її виплатити "Нафтогазу Україна "1, 516 млрд грн.