ua en ru

Грип в Україні: у школах Сум запроваджують карантин

Грип в Україні: у школах Сум запроваджують карантин Фото: в школах Сум ввели карантин (УНІАН)

Карантин у Сумах запроваджено до 3 березня

У Сумах в зв’язку із підвищенням рівня захворюваності на грип та гострі респітаторні вірусні інфекції (ГРВІ) з понеділка, 26 лютого, школи закривають на карантин. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій, передає прес-служба Сумської міськради.

"Комісія вирішила запровадити карантин у закладах загальної середньої освіти міста до 3 березня включно, перевести дитячі садочки на черговий режим роботи, заборонити роботу позашкілля, проведення масових заходів", - йдеться у повідомленні.

Також комісією вррішено запровадити масковий режим у лікувальних закладах міста та обмежити відвідування хворих, забезпечити дезінфекцію комунального та приватного транспорту, посилити роботу пунктів обігріву.

Зазначається, що на поточному тижні у Сумах зареєстровано 2970 випадків захворюваності на грип та ГРВІ, що на 14,5% більше, ніж попереднього тижня. Серед тих, хто занедужав, 64% - діти до 18 років. На сьогодні у стаціонарі на лікуванні перебуває 148 хворих дітей.

Станом на 23 лютого у Сумах не працювали вже 11 шкіл, шість із них мали відновити роботу у понеділок, 26 лютого. У деяких школах були застосовані карантинні заходи щодо окремих класів.

Нагадаємо, в школах Ужгорода через загострення епідемічної ситуації в місті до 5 березня 2018 року продовжили карантин.