ua en ru

Гриневич просить нардепів виділити додаткові 30 млн гривень на ЗНО

Гриневич просить нардепів виділити додаткові 30 млн гривень на ЗНО Фото: Гриневич просить ВР виділити додаткові 30 млн гривень на ЗНО

У 2016 році атестати про загальну середню освіту отримають понад 440 тисяч випускників

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич звернулася до народних депутатів з проханням підтримати урядовий проект щодо виділення додаткових 30 мільйонів гривень на проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Про це міністр заявила 22 квітня під час години запитань до уряду у ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я звертаюся до депутатів Верховної Ради якнайшвидше на наступному пленарному тижні прийняти урядовий проект про дофінансування зовнішнього незалежного оцінювання у сумі 30-ти мільйонів на оплату праці залучених осіб, тобто тих людей, які супроводжують процедуру ЗНО, щоб воно було об'єктивним", - заявила Гриневич.


За її словами, ці кошти не були закладені вчасно до бюджету на 2016 рік.

Водночас міністр освіти і науки повідомила, що у 2016 році атестати про загальну середню освіту отримає 441 тисяча випускників. Ще 327 тисяч учнів завершать 9-й клас.

Нагадаємо, 1 лютого 2016 року стартувала реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) для випускників шкіл і професійно-технічних навчальних закладів, щоб отримати право на вступ до вищих навчальних закладів країн.