ua en ru

Гриневич прокоментувала ситуацію із повною відсутністю україномовних шкіл у Криму

Гриневич прокоментувала ситуацію із повною відсутністю україномовних шкіл у Криму Фото: Лілія Гриневич (РБК-Україна)

Міністр назвала це порушенням прав україномовного населення півострова

Повна відсутність україномовних шкіл в окупованому Російською Федерацією Криму - це порушення прав україномовного населення. Про це на прес-конференції щодо підготовки до нового навчального року повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент РБК-Україна.

Гриневич зазначила, що це жахлива політика Росіі, політика агресора.

"З приводу Криму наша політика - політика відкритості для дітей. Ми забезпечуємо дистанційне навчання для дітей з Криму. Ми забезпечуємо екстернатне навчання. Коли приїжджають вступники з Криму - їм створюються всі умови. У нас політика повного сприяння. Ми не є агресорами і ми шануємо інші нацменшини. У нас є російська найменшина, і для них є всі ті самі правила, що розповсюджуються на інші національні меншини", - розказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованому півострові Крим не залишилося жодної школи, яка веде навчання українською мовою. З 7 українських шкіл, які були до окупації Криму, в даний час не залишилося жодної.

Також член Меджилісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв повідомив, що з 16 шкіл, які вели навчання кримськотатарською мовою залишилося лише 7.