ua en ru

Григоришин став фігурантом кримінальної справи про несплату податків на 675 млн рублів в Росії

Григоришин став фігурантом кримінальної справи про несплату податків на 675 млн рублів в Росії Фото: Костянтин Григоришин може бути причетний до несплати податків в Росії

Бізнесмен вважає слідчі дії необґрунтованими

Слідчий коміт Росії (СКР) розслідує кримінальну справу про несплату податків на суму майже 675 млн рублів проти російського мільярдера українського походження Костянтина Григоришина. Про це повідомляє видання "Коммерсантъ".

В рамках розслідування в структурах бізнесмена були проведені обшуки і виїмки документів. Сама кримінальна справа, в рамках якого проводилися обшуки, розслідується за ч. 2 ст. 199 КК РФ (несплата податків з організації в особливо великому розмірі), яка передбачає до шести років позбавлення волі.

За інформацією видання, пан Григоришин розглядається слідством як організатора злочину.


Сам бізнесмен вважає слідчі дії необґрунтованими і вже оскаржив їх законність.

Нагадаємо, у липні 2015 року розгорівся скандал навколо закупівлі трансформаторів "Росукренерго". В ЗМІ з'явилася інформація, що держава вирішила витратити близько 2 млрд грн на закупівлю трансформаторів в надмірній кількості - спочатку планувалося придбати 36 одиниць. Тоді на адресу "Росукренерго" звучали звинувачення у завищенні ціни закупівлі. Переможцем тендеру став завод "Запоріжтрансформатор", що належить росіянинові Костянтину Григоришину.