ua en ru

Грибаускайте: російські "Іскандери" під Калінінградом загрожують половині Європи

Грибаускайте: російські "Іскандери" під Калінінградом загрожують половині Європи Фото: Даля Грибаускайте (lrp.lt)

"Іскандери" можуть нести ядерний заряд

Президент Литви Даля Грибаускайте назвала розміщення під Калінінградом російських оперативно-тактичних комплексів "Іскандер" загрозою для половини Європи. Про це вона сказала під час зустрічі із міністром оборони Литви Раймундасом Кароблисом, передає Delfi.

"Сьогодні опівдні в Калінінграді розгорнули ракети "Іскандер" для постійного перебування. Це означає загрозу не тільки для Литви, але й для половини європейських держав", - наголосила Грибаускайте.

Раймундас Каробліс заявив, що Росія в понеділок, 5 лютого, розмістила в Калінінградській області оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) "Іскандер", котрі можуть нести ядерний заряд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Росії готується до постійного розміщення в Калінінградській області оперативно-тактичних ракет "Іскандер-М". Раніше ці ракети розміщувалися в найзахіднішому регіоні Росії "на тимчасовій основі". У свою чергу прес-секретар НАТО Оана Лунджеску заявила, що розміщення ракет, здатних нести ядерні заряди, поблизу кордонів країн НАТО не сприятиме зняттю напруги. Також в Брюсселі висловили сподівання, що Росія надасть більше інформації про свої плани.