ua en ru

Грібаускайте: Європа повинна бути хоча б тимчасово закрита для економічних мігрантів

Грібаускайте: Європа повинна бути хоча б тимчасово закрита для економічних мігрантів Фото: Грібаускайте заявила, що Європа повинна бути закрита для економічних мігрантів

За словами Грібаускайте, захист зовнішніх кордонів ЄС - найважливіше рішення кризи з біженцями

Європа повинна бути хоча б тимчасово закрита для мігрантів, особливо економічних. Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте, передає Defli.

"Європа зовсім не здатна зізнатися і визнати свої можливості абсорбування та інтегрування. Тому що всі країни вголос про це не говорять, але розуміють, що можливості інтеграції мігрантів в таких масштабах і в таких великих кількостях практично вичерпалися. Про це треба відкрито говорити і не боятися сказати, що Європа повинна бути закрита хоча б тимчасово, особливо для економічних мігрантів. Ми не можемо виконувати свої міжнародні зобов'язання, не забезпечивши біженцям гідного прийому згідно з Женевською конвенцією. Краще і дешевше це робити поблизу зон конфлікту", - сказала Грібаускайте Литовському радіо.

За її словами, захист зовнішніх кордонів ЄС - найважливіше рішення в плані приборкання кризи з біженцями.

"На мій погляд, європейське рішення - охорона зовнішніх кордонів ЄС. Мігрантам і біженцям, які потребують допомоги, ми готові допомогти, ми розуміємо свою відповідальність.. Але це не означає, що межі і Європа повинні бути повністю відкриті для кого завгодно - в тому числі і для приїжджих і терористів, що становлять можливу небезпеку, і для всіх, хто тільки хоче приїхати в Європу", - сказала Грібаускайте.

За її словами, запропонована схема по поверненню мігрантів в Туреччину "виглядає дуже складною і вкрай важко реалізовується".

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск закликав економічних мігрантів не приїжджати в Європу.