ua en ru

Греція: з'явилися перші проблеми реалізації міграційної угоди з ЄС

Греція: з'явилися перші проблеми реалізації міграційної угоди з ЄС Фото: Греція зіткнулася з першими проблемами реалізації угоди щодо мігрантів

Владі не вистачає часу, поліцейських та перекладачів при зростаючому напливі біженців

Після вступу в силу міграційної угоди між ЄС і Туреччиною з'явилися перші складнощі у її реалізації. Як заявив уповноважений грецького уряду з міграційної політики Йоргос Кіріцис, план, прийнятий лідерами держав, неможливо виконати "всього лише за 24 години", повідомляє DW.

Влада Греції також кажуть про брак часу для реалізації угоди, а також поліцейських та перекладачів. Крім цього, наплив біженців за останні години не припиняється.

За останню добу, незважаючи на загрозу негайного повернення в Туреччину, до берегів Греції прибули десятки нових човнів з біженцями, а всього 20 березня на сушу висадилось близько 900 осіб.

Як повідомляють місцеві відомства, зараз у країні перебувають 47 500 біженців, з них понад 8000 - знаходяться на островах, ще 10 500 - розташувалися у наметовому таборі в ІдоменІ на кордоні з Македонією. Всього назад до турецьких берегів повернено більше 3000 мігрантів.

Нагадаємо, 20 березня набула чинності угода між Європейським союзом і Туреччиною з вирішення кризи біженців.