ua en ru

Греція стане біднішою, якщо повернеться до національної валюти, - Bloomberg

Греція стане біднішою, якщо повернеться до національної валюти, - Bloomberg Фото: Перехід до драхми знизить купівельну спроможність греків

Купівельна спроможність греків знизиться на 40%

Греція не виграє від повернення до національної валюти (драхми), а купівельна спроможність населення скоротиться на 40%. Про це повідомляє канал "Росія 24" з посиланням на дані опитування аналітиків Bloomberg.

Згідно з даними матеріалу, опитані аналітики не вважають вихід країни із зони євро найімовірнішим варіантом розвитку подій. Однак, розглядаючи цей сценарій, все ж будують припущення про шляхи його розвитку. Один з них - Греція стане біднішою від повернення до драхми, а падіння національної валюти до долара досягне 40%.

На думку аналітиків, ослаблення грецької валюти з одного боку допоможе економіці країни, оскільки створить умови для зростання експорту і збільшить привабливість іноземних інвестицій. З іншого - значно збільшить вартість запозичень. В результаті, країна отримає більший економічний збиток від виходу з єврозони, ніж від протилежного варіанту розвитку подій.

Нагадаємо, що парламент Греції схвалив проведення 5 липня 2015 р. загальнонаціонального референдуму, на якому буде вирішуватися - приймати чи ні умови кредиторів про фінансової допомоги Греції.