ua en ru

Греція підніме вартість вхідних квитків в музеї на 430%

Греція підніме вартість вхідних квитків в музеї на 430% Фото: храм Парфенон

Греція підніме вартість квитків для відвідування державних музеїв та інших визначних пам'яток

Археологічна рада Греції проголосувала за підвищення вартості квитків для відвідування туристичних визначних пам'яток. Про це пише The Times.

Вартість квитків для входу на Акрополь, який є одним з найбільш відвідуваних місць в країні, зросте на 430% - з 12 євро до 52 євро. Як зазначає газета, цього літа пагорб, на якому розташований давньогрецький храм Парфенон, відвідали понад 10 тис. туристів. Буде включено у вартість вхідного квитка відвідування усіх об'єктів, розташованих на Акрополі, поки не ясно.

Грецькі влади піднімуть вартість відвідування та інших визначних пам'яток. Так, вхідні квитки для огляду руїн стародавнього міста Кносс, розташованого на Криті, і святилища Олімпія на Пелопонессе, де виникли Олімпійські ігри, подорожчають на 100%. Вирости повинні і ціни на вхідні квитки в 200 державних музеїв. З туристів також планують почати брати плату за відвідування археологічних розкопок. Чи долучаться приватні музеї до цієї ініціативи, поки не відомо.

"Коригування цін відповідають тому, що відбувається в іншій частині Європи", - заявив представник міністерства культури Греції. Він зазначив, що в непиковый період з листопада по квітень буде діяти 50-відсоткова знижка. Крім того, 1,2 млн безробітних греків і раніше зможуть безкоштовно відвідувати музеї.

Експерти вважають, що з урахуванням 26 млн щорічно відвідують Грецію туристів Афіни зможуть отримати близько 10 млрд євро з допомогою підвищення вартості квитків. Влада країни припускають, що така міра допоможе відмовитися від інших, більш болісних рішень, наприклад, введення 23-відсоткового податку на послуги у сфері приватної освіти.

"Коректуючи ціни на квитки для відвідування державних музеїв і археологічних пам'яток, ми можемо відмовитися від цієї міри, яка вплине на набагато більшу кількість греків", - заявив Аристидис Балтас, міністр культури і спорту Греції.

У середині липня Греція досягла угоди з трійкою міжнародних кредиторів - Міжнародним валютним фондом, Єврокомісією та Європейським центробанком. Згідно йому, Афіни за три роки отримають фінансову допомогу в розмірі €86 млрд в обмін на проведення реформ, які передбачають введення заходів жорсткої економії.

Нагадаємо, Греція має намір відкрити центри реєстрації біженців.