ua en ru

Греція не збирається виходити з єврозони, - Самарас

Греція не вийде з єврозони. З такою заявою виступив прем'єр-міністр країни Антоніс Самарас. Подібний сценарій став би катастрофою, заявив він. Про це повідомляє "Росія 24".

На форумі, що відбувся на честь 125-ліття IHT, обговорювалося також питання відновлення конкурентоспроможності європейської економіки. Самарас відзначив, що вихід Греції з єврозони точно не зіграє на руку цьому процесу.

"Вихід Греції дестабілізує весь валютний союз. Під ударом опиняться світові ринки. Почнеться нова хвиля зниження, і ніхто не зможе передбачити, коли вона закінчиться. У результаті постраждає багато хто, а для окремих країн це і зовсім може обернутися фатальними наслідками", - сказав Самарас.

Виступаючи на конференції, організованій в Парижі газетою International Herald Tribune, грецький прем'єр категорично виключив будь-які потенційні можливості "Grexit".

"Ми повністю виключаємо варіанти виходу з євро. Це не рішення, це катастрофа. Нічний кошмар, якщо хочете. Рівень життя греків за останніх 5 років вже впав на 35%. Якщо вийти з складу валютного союзу, то він знизиться ще на 60-70% в найближчі декілька місяців. Такого не в змозі витримати жодне суспільство!", - відзначив Самарас.

Читайте також: Економіка єврозони залишиться слабкою, - Драгі