ua en ru

У Греції затримано 132 громадянина України за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів

У Греції затримано 132 громадянина України за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів Фото: мігранти (UNHCR UN Refugee Agency)

Законодавство Греції передбачає до 25 років позбавлення волі за цим звинуваченням

У Греції затримали 148 громадян України, 132 з яких - за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів. Про це сьогодні, 15 березня, на брифінгу повідомив офіційний представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає "Інтерфакс-Україна".

"За результатами зустрічі у Міністерстві юстиції Греції минулого тижня грецька сторона повідомила, що станом на 5 березня 2018 року в Греції затримані та утримуються 148 громадян України, 105 з них засуджені до різних термінів покарання, 43 проходять слідчі дії, або ж справа перебуває на етапі досудового розслідування. Серед цього масиву затриманих громадян України, які є і членами екіпажів іноземних суден, і тими, хто затриманий за перевезення нелегальних мігрантів, - 132 затримано саме за перевезення нелегальних мігрантів", - повідомив дипломат.

Зазначається, що законодавство Греції передбачає до 25 років позбавлення волі за перевезення нелегальних мігрантів.

"Ми продовжуємо констатувати висхідну динаміку затримань громадян України за перевезення нелегальних мігрантів", - зазначив Кирилич.

Нагадаємо, 8 лютого міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що за перевезення нелегальних мігрантів влада Греції затримала 120 українців.