ua en ru

У Греції за перевезення нелегальних мігрантів затримано 120 українців, - Клімкін

У Греції за перевезення нелегальних мігрантів затримано 120 українців, - Клімкін Фото: у Греції затримано 120 українців, які перевозили нелегалів (Wochit News youtube migrants from africa and asia near lybia)

Практично всі порушники діяли усвідомлено

За перевезення нелегальних мігрантів влада Греції затримали 120 українців. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у колонці для "Європейської правди".

"Українські моряки перевозять нелегальних мігрантів і отримають за це покарання в Греції ... Перш за все, хочу уточнити, що таких ув'язнених не 200, а 120, хоча це і не робить проблему менш гострою", - повідомив міністр.

За словами Клімкіна, українські дипломати відстежують розгляд справи і долю кожного засудженого, а під час слідства і суду забезпечують адвокат і перекладач зі знанням української або російської мови.

Глава МЗС зазначив, що в ході бесід із заарештованими співвітчизниками з'ясувалося, що абсолютна більшість з них порушували закон усвідомлено і прекрасно розуміли, що мають справу з міжнародними мафіозними структурами.

"Це підтверджує і те, що жоден з них не зважився повідомити, де, як і хто втягнув їх у злочинну діяльність і як функціонує мережа переправлення мігрантів", - зазначив Клімкін.

Міністр підкреслив, що співпраця з такими людьми практично завжди погано закінчується, а в разі потенційної небезпеки для структури мафіозі не прийдуть на допомогу.

"Хочу окремо застерегти потенційних правопорушників: співпраця з мафією обов'язково приведе вас до катастрофи. Мафія використовує вас і в кінці кінців здасть, розраховувати на її допомогу в біді безглуздо. Чудес не буває", - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, на початку січня в Угорщині затримали український літак, який перевозив нелегалів.