ua en ru

У Греції відбулися зіткнення між протестуючими і поліцією

У Греції відбулися зіткнення між протестуючими і поліцією Фото: поліція Греції

Кілька десятків молодих людей почали кидати в правоохоронців каміння і пляшки із запальною сумішшю

В ході страйку проти пенсійної реформи в Афінах (Греція) сьогодні, 4 лютого, відбулися зіткнення протестуючих з поліцією, передає Deutsche Welle.

Кілька десятків молодих людей почали кидати в правоохоронців каміння і пляшки із запальною сумішшю, у відповідь поліція застосувала сльозогінний газ і світлошумові гранати, передає AP.

Крім того, в кількох містах Греції сьогодні проходить загальний 24-годинний страйк проти реформи пенсійної системи. Повідомляється, що в Афінах у ній беруть участь близько 40 тисяч осіб, в Салоніках - близько 14 тисяч. Страйк призвів до зупинки громадського транспорту, в аеропортах скасовані десятки внутрішніх рейсів, припинено поромне сполучення між грецькими островами, до протестів також приєдналися таксисти. У лікарнях країни працюють тільки чергові лікарі, закриті школи, більшість магазинів і автозаправних станцій.

Пенсійна реформа, яку на вимогу європейських кредиторів збираються здійснити влади, передбачає зниження максимального розміру пенсії з 2,7 тисяч до 2,3 тисяч євро і зменшення мінімальної гарантованої пенсії до 384 євро.

Нагадаємо, 8 січня в Греції поліція також застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів, які виступали проти планів уряду провести пенсійну реформу.