ua en ru

У Греції проходить загальний страйк

У Греції проходить загальний страйк Фото: поліція Греції (astynomia.gr)

Страйк викликаний невдоволенням скороченням зарплат і пенсій

У Греції почався добовий загальний страйк, участь у якому приймають працівники державних і приватних компаній, передає Reuters.

Повідомляється, що страйк викликаний невдоволенням заходами економії, скороченням зарплат і пенсій, які уряд Греції здійснив для отримання допомоги від міжнародних кредиторів. У країні не працює громадський транспорт, залізничне сполучення перервано на добу, в Афінах метрополітен працює зі збільшеними інтервалами. Крім того, страйкують моряки, а в аеропортах скасовані деякі рейси.

Також повідомляється, що в Греції сьогодні закриті навчальні заклади, а в лікарнях надають тільки екстрену допомогу. До страйку приєдналися ЗМІ, зокрема, на місцевому телебаченні добу не будуть виходити новини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Греції затвердив пакет реформ для жорсткої економії. Згідно реформ, з 2019 року в країні відбудеться скорочення пенсій на 18%, а з 2020 року мінімальна сума щорічного доходу, яка не обкладається податком, знизиться з 8 636 до 5 681 євро.