ua en ru

Греф: "Сбербанк" РФ не планує зупинятися на придбанні Volksbanken International

"Сбербанк" (Росія) не планує зупинятися на придбання Volksbanken International (VBI). Про це повідомив на прес-конференції голова "Ощадбанку" Герман Греф, передає РБК.
"На цьому наші амбіції не зупиняються, будемо рухатися далі. Для нас цікаві Туреччина і Польща", - сказав Греф.
За його словами, покупка Volksbanken розглядається як перехід на ринок Центральної і Східної Європи. На питання журналістів, чи може "Ощадбанк" почати операції в Європі на основі Volksbanken, він відповів: "Я не думаю, що це може статися в найближчі роки".
Нагадаємо, "Ощадбанк Росії" підпише юридично зобов'язуючі документи з акціонерами Volksbanken до кінця липня 2011 р. За словами Грефа, мова йде про придбання 100% акцій Volksbanken International.
Австрійська банківська група Osterreichischen Volksbanken виставила на продаж 51% акцій свого підрозділу Volksbank International, а також афілійований з ним лізинговий бізнес в грудні 2010 р. Спочатку Volksbanken планував виручити від продажу пакета до 1,8 млрд євро, однак орієнтовна ціна продажу поступово знижувалася. Інформація про інтерес "Ощадбанку" до VBI з'явилася на початку 2011 р. Минулого місяця джерела повідомили, що "Ощадбанк" може заплатити за актив 700-750 млн євро. Джерела агентства Reuters повідомили, що розмір угоди склав 590 млн євро.