ua en ru

Два найбільші банки Греції National Bank of Greece і Eurobank ведуть переговори про злиття, - джерело

Два найбільші банки Греції National Bank of Greece (NBG) і Eurobank ведуть переговори про злиття, повідомили сьогодні джерела, знайомі з ходом переговорів. Подібна операція має хороші шанси отримати схвалення грецького уряду і Центробанку країни, передає Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ.

Можливість злиття NBG, Eurobank і дрібнішого контрольованого державою банку Hellenic Postbank, що активно обговорювалася в серпні 2012 р., нежиттєздатна, пише грецька преса.

Представники NBG і Eurobank поки ніяк не коментують дану інформацію в ЗМІ. Втім, за даними джерел, ради директорів банків сьогодні проводять наради, на яких може обговорюватися питання можливої операції.

Грецька банківська галузь знаходиться в процесі консолідації на тлі боргової кризи, що вибухнула, яка практично відрізала місцеві кредитні організації від фінансування на міжбанківському ринку, змусивши їх покладатися лише на кошти Центробанку Греції.

Раніше на цьому тижні французький Credit Agricole оголосив про продаж свого грецького підрозділу Emporiki банку Alpha Bank. Societe Generale повідомив, що веде ексклюзивні переговори про продаж збиткового грецького підрозділу Geniki Bank банку Piraeus Bank.

Читайте також: Без чергового кредитного траншу Греція оголосить дефолт вже в листопаді 2012 р., - прем'єр