ua en ru

Громадянина Естонії засудили за роботу на ГРУ Росії

Громадянина Естонії засудили за роботу на ГРУ Росії Фото: Тартуська в'язниця, ілюстративне фото (Facebook/Tartu Vangla)

Його засудили до чотирьох років позбавлення волі

Громадянина Естонії Іллю Тихановського на початку квітня засудили до чотирьох років позбавлення волі за роботу на Головне розвідувальне управління (ГРУ) Росії. Про це повідомляє ERR.

За словами генерального директора Поліції безпеки (ест. Kaitsepolitsei або KaPo) Арнольда Сінісалу, суд розглядав справу в порядку погоджувального провадження, але в законну силу рішення ще не вступило. Вирок був винесений 3 квітня.

На прес-конференції KaPo Сінісалу представив щорічник цієї організації з інформацією про п'ять затриманих, в тому числі і про 40-річного підприємця з міста Тарту Тихановского.

"Першим, кого вдалося затримати за співпрацю з Головним розвідувальним управлінням, був Артем Зінченко. У грудні минулого року був затриманий другий чоловік, який працював на ГРУ, правда, судове рішення щодо цієї особи поки не вступило в силу... Громадянин Тихановський був засуджений до 4 років тюремного ув'язнення, його фотографія публікується в щорічнику", - цитує Сінісалу служба новин "Радіо 4".

Громадянина Естонії засудили за роботу на ГРУ Росії

Фото: Тихановский (зліва) (річний звіт KaPo)

Тихановського затримали 10 грудня 2017 року. Згідно з обвинуваченням, він діяв в інтересах ГРУ, збираючи інформацію про життєво важливі об'єкти з точки зору державної оборони і функціонування держави. Крім того, він виконував і інші завдання.

Нагадаємо, 9 січня 2017 року, в Естонії затримали агента ГРУ Росії. Згідно з річним звітом KaPo, мова йде про Зінченко, про якого згадував Сінісалу. Він є громадянином Росії. У лютому цього року його обміняли на засудженого Росією за шпигунство естонського бізнесмена Райво Сусі.