ua en ru

Громадянин США намагався нелегально ввезти в Україну 77 iPhone

Громадянин США намагався нелегально ввезти в Україну смартфони iPhone 5S у повній заводській комплектації та інші моделі Apple загальною кількістю 77 шт. Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів та зборів (Міндоходів).

Громадянин США, який прибув в Україну рейсом Мюнхен-Львів, для проходження митного контролю обрав "зелений коридор". Цей канал спрощеного контролю призначений для декларування громадянами товарів в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України.

Однак під час візуального огляду та аналізу поведінки пасажира у працівників Львівської митниці Міндоходів виникли підозри про наявність у багажі громадянина товарів, обов'язкових для декларування та оподаткування.

Під час детального огляду особистого багажу в сумках пасажира і були виявлені смартфони. Частина з них була упакована в поліетиленову плівку, а решта - в упаковках виробника.

Оскільки громадянин не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які підлягають обов'язковому декларуванню, складено протокол про порушення митних правил за ознаками порушення, передбаченого ст.472 Митного кодексу України.