ua en ru

Громадян України затримано в Підмосков'ї за постачання наркотиків

Громадян України затримано в Підмосков'ї за постачання наркотиків Фото: громадян України затримано в Підмосков'ї за постачання наркотиків

З незаконного обігу вилучено 30 кг гашишу на суму 11 млн. рублів (більше 4 млн грн.)

У Ленінському районі Підмосков'я за постачання наркотиків затримано п'ять громадян України. Про це повідомляє Федеральна служба Російської Федерації з контролю за обігом наркотиків.

"Підмосковні наркополіцейських затримали 5 громадян України - членів злочинного угруповання, що займалося крупнооптовими поставками гашишу з Марокко через країни Євросоюзу і Україну в Московський регіон", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, з незаконного обігу вилучено 30 кг гашишу на суму 11 млн. рублів (більше 4 млн грн.).

"Злочинці продемонстрували більш витончені методи конспірації. Найбільш цікавою виявилася схема розповсюдження оптових партій до 1 кг. З метою мінімізації особистих контактів, зловмисники вирішили скористатися досвідом мексиканських драгдилерів", - зазначають у відомстві.

У повідомленні служби йдеться, що "диспетчер" угрупування в Росії, після прибуття вантажу в країну, заносив у кілька планшетів інформацію про місце і час отримання товару. Потім він розносив планшети по автомобілям кур'єрів, а вони, в свою чергу, прибували в намічений термін в потрібне місце і в обмін на гаджет отримували від "комірника" свою частину товару.

Як повідомляється, на даному етапі операція приймає міжнародний характер, зловмисники затримані, в даний момент вони заарештовані і поміщені під варту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в РФ затримали екс-співробітника МВС України, який перевозив наркотики.