ua en ru

Громадяни Катару, Кувейту і ОАЕ відтепер можуть отримувати візи в Україну без запрошення, - МЗС

Громадяни Катару, Кувейту і ОАЕ відтепер можуть отримувати короткотермінові візи типу "С" в Україну без запрошення.

Громадяни Катару, Кувейту і ОАЕ відтепер можуть отримувати короткотермінові візи типу "С" в Україну без запрошення. Відповідну постанову Кабінету міністрів України від 23.09.2014 р. № 482 набула чинності сьогодні, 7 жовтня 2014 р., передає прес-служба Міністерства закордонних справ.

Тепер для оформлення короткострокової візи для в'їзду в Україну типу "С" для громадян Катару, Кувейту та ОАЕ не потрібно надавати запрошення. Крім того, для громадян ОАЕ, які в'їжджають в Україну з метою туризму, введена можливості оформлення віз терміном до 15 днів в аеропортах "Бориспіль", "Одеса" та Одеському морському торгівельному порту за наявності документів, які підтверджують туристичний характер поїздки.

"Імплементація постанови сприятиме подальшій реалізації заходів України щодо адаптації міграційно-візової політики до стандартів ЄС, підвищення ефективності діяльності органів державної влади України у сфері протидії незаконній міграції", - повідомляє МЗС.

Нагадаємо, в Україні з сьогоднішнього дня для іноземних спортсменів та артистів діє дозвіл на отримання довгострокових віз.