ua en ru

Грановський з липня 2015 року користується безкоштовною охороною від СБУ

Грановський з липня 2015 року користується безкоштовною охороною від СБУ Фото: Олександр Грановський

Грановський заявляє, що не впливав на рішення СБУ щодо надання йому охорони

Український бізнесмен, мільйонер, народний депутат України від БПП Олександр Грановський з липня 2015 р. користується безкоштовною охороною від Служби безпеки України (СБУ). Про це йдеться у відповіді голови СБУ Василя Грицака на запит народного депутат Сергія Лещенка, йдеться у розслідуванні Аліси Юрченко "Спецпризначенці для мільйонерів" для програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Так, згідно з відповіддю Грицака, на яку посилаються "Наші гроші", Грановський з липня 2015 р. користується безкоштовною охороною від СБУ.

У коментарі програмі Грановський заявив, що користується охороною як свідок у кримінальному провадженні, однак відмовився уточнити жодні деталі цього провадження. Грановський також запевняє, що не впливав на рішення СБУ щодо надання йому охорони.

Крім того, за даними "Наших грошей", нардепа від "Народного фронту" Ігоря Котвіцького, який до парламенту працював у бізнесі нинішнього міністра МВС Арсена Авакова, охороняє Національна поліція.

Нагадаємо, згідно з даними Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, Грановський задекларував 957 142 гривні доходів і 928 тисяч доларів готівкових коштів за минулий рік.

7 квітня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАТ "Фінбанк" до категорії неплатоспроможних. Власником істотної участі в банку є Олександр Грановський (79.66%).

Зазначимо, Грановський чотири рази потрапляв до рейтингу журналу "Фокус" "200 найбагатших людей України" (у 2009, 2010, 2011, 2012 рр.). За підсумками 2013 р., статки Грановського оцінювалися ЗМІ в 87,5 млн доларів.