ua en ru

Межі Британії будуть відкритими для громадян ЄС протягом двох років після Brexit

Межі Британії будуть відкритими для громадян ЄС протягом двох років після Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

Відповідний план розробив голова МЗС Великобританії

Межі Великобританії будуть відкритими для громадян Європейського союзу протягом двох років після Brexit. Про це повідомляє видання The Times.

Зокрема, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей готова запропонувати громадянам ЄС безкоштовний перетин Сполученого королівства на термін до двох років після затвердження плану по Brexit.

Відповідний план розробив голова Міністерства закордонних справ Великобританії Філіп Хеммонд. За словами голови МЗС, у нього є підтримка всіх міністрів у питанні перехідної угоди після того, як Великобританія в 2019 році вийде з Євросоюзу.

Зазначено, що новий імміграційний режим введуть у дію лише після дворічного періоду.

Разом з тим повідомляється, що на переговорах по Brexit Брюссель хотів обмежити вільне пересування британських громадян. У цьому випадку, більше мільйона британців, які проживають на континенті, матимуть право залишатися в країні, де живуть, але в той же час втратять своє автоматичне право жити, або працювати в іншій державі Євросоюзу.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що ЄС і Великобританія не досягли істотного прогресу в першому раунді переговорів щодо виходу Британії зі складу ЄС (Brexit).