ua en ru

ЄС і Британія не досягли прогресу в першому раунді переговорів по Brexit

ЄС і Британія не досягли прогресу в першому раунді переговорів по Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

Британія залишає відкритим питання про те, чи заплатить вона компенсацію за вихід з ЄС

Європейський союз (ЄС) і Великобританія не досягли істотного прогресу в першому раунді переговорів щодо виходу Британії з складу ЄС (Brexit). Про це повідомляє DW.

"ЄС та Сполучене Королівство не змогли досягти прогресу в результаті першого раунду переговорів за конкретним аспектам Brexit. Принципові розбіжності залишаються в першу чергу з майбутнім прав громадян Британії та ЄС на території одне одного", - йдеться в повідомленні глави делегації ЄС Мішеля Барньє за результатами чотириденних дискусій у Брюсселі.

Наголошується, що Великобританія також залишає відкритим питання про те, чи заплатить вона компенсацію за вихід з ЄС.

Так, переговори між сторонами продовжаться в кінці серпня 2017 року. Барньє зазначив, що до цього часу Брюссель буде очікувати від Лондона ясності в таких ключових питаннях, як права громадян кожної із сторін, кордон між Північною Ірландією і членом ЄС Ірландією, а також фінансові зобов'язання Великобританії перед ЄС.

Він додав, що переговори про вільну торгівлю між ЄС і Британією, в яких зацікавлений Лондон, можна буде вести лише після вирішення цих ключових питань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Великобританії 7 вересня 2017 року проведуть перші повні парламентські дебати щодо законопроекту "European Union (Withdrawal) Bill" про вихід країни зі складу ЄС.