ua en ru

На кордоні з зоною АТО завершено будівництво системи фортифікацій, - голова ДніпрОДА

На кордоні Дніпропетровської області з зоною АТО завершено будівництво масштабної системи фортифікацій загальною довжиною понад 100 кілометрів. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної держадміністрації Валентин Резніченко.

Він зазначив, що в спорудженні фортифікацій зараз задіяні практично всі області України, але Дніпропетровська область першою впоралася із завданням в повному обсязі.

"Я вдячний усім будівельникам, які з честю витримали це випробування і виконали свою роботу до кінця. Вони пішли туди за велінням серця, прекрасно розуміючи, з якими ризиками і загрозами зіткнуться. Будівництво фортифікацій у черговий раз довело, що наші люди здатні зробити неможливе. Дніпропетровська область - надійний щит України", - додав Резніченко.

За його словами, у будівництві фортифікацій Дніпропетровської ОДА були задіяні понад 800 робітників, на цілодобову роботу були переведені 3 комбінати по випуску залізобетонних конструкцій. Для будівництва було використано більше 22,5 тисяч залізобетонних конструкцій. Комплекс фортифікаційних споруд на кордоні Дніпропетровської області і зони АТО складається з 27 нових об'єктів з опорними пунктами і інженерними загородженнями, окопами і спеціальними укриттями для техніки.