ua en ru

На кордоні України з країнами ЄС утворилися кілометрові черги з авто

На кордоні України з країнами ЄС утворилися кілометрові черги з авто Фото: автомобілі в черзі на пункті пропуску (dpsu.gov.ua)

Українці, які працюють за кордоном, на новорічні та різдвяні свята повертаються додому

На українсько-словацькому кордоні 24 грудня 2017 року утворилися величезні черги з автомобілів, які розтягнулися на кілька кілометрів. Великий пасажиропотік зафіксовано з боку Словаччини, повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Із українського боку черг немає. Це спостерігається на всіх пунктах пропуску на кордоні з Європейським Союзом. Тим часом, дійсно, із двох сторін, наприклад, Словаччини та Польщі, черги розтягнулися на багато кілометрів. НА КПП "Ягодин", за нашою інформацією, черга становить десь близько 900 автомобілів. Приблизно така ж ситуація зараз у "Шегинях", мається на увазі на в'їзд до України. Це пов'язано з тим, що українці, які працюють за кордоном, у європейських країнах, на новорічні та різдвяні свята повертаються додому", - сказав він.

За його словами, на даний момент вживаються заходи для того, щоб прискорити в'їзд автомобілів в Україну.

Також спостерігається збільшення пасажиропотоку на КПВВ у зоні антитерористичної операції. Щоправда, як розповів Слободян, черги утворилися несуттєві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна прикордонна служба України посилює охорону кордону з країнами Євросоюзу.