ua en ru

На кордоні сектора Гази та Ізраїлю сталися нові сутички

На кордоні сектора Гази та Ізраїлю сталися нові сутички Фото: зіткнення на кордоні Ізраїлю (twitter.com-bbryantjones)

Відбулися зіткнення на кордоні сектора Гази та Ізраїлю, є поранені

На кордоні між Ізраїлем і сектором Газа у п'ятницю, 6 квітня, відбулися нові зіткнення між палестинцями та ізраїльськими солдатами. Про це повідомляє німецьке видання DW.

Зокрема, повідомляється, що сотні протестувальників-палестинців підпалили шини і почали кидати в ізраїльських військових через прикордонний паркан камені.

Ізраїльська армія звинувачує у заворушеннях радикальний ісламський рух ХАМАС і повідомляє в своєму мікроблозі в Twitter, що його прихильники продовжують підпал шин. В армії також повідомили, що прилеглі до кордону райони оголошені "закритою військовою зоною".

Солдати відповіли на дії палестинців стріляниною і сльозогінним газом. Як повідомляє інформагентство dpa з посиланням на представника армії Ізраїлю, випущені постріли були попереджувальні. Між тим в органах охорони здоров'я сектора Газа заявили, що троє палестинців отримали вогнепальні поранення. За інформацією фотографа агентства AFP, який перебуває на місці подій, на схід від міста Газа, можливо, в результаті стрілянини загинула одна людина.

На даний момент загальна кількість жертв зіткнень становить, за різними даними, від 19 до 22 палестинців, при цьому ще більше 1400 постраждали. У Берліні вимагають від Тель-Авіва пояснень у зв'язку з великою кількістю загиблих і поранених палестинців.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Ізраїль не має наміру проводити незалежне розслідування зіткнень у секторі Газа між палестинськими демонстрантами і ізраїльськими військовими.