ua en ru

На кордоні РФ затримано 1250 вантажівок з турецькими товарами

На кордоні РФ затримано 1250 вантажівок з турецькими товарами Фото: на кордоні РФ затримано 1250 вантажівок з турецькими товарами

Росія не видає вантажівкам з турецькими товарами дозволи на в'їзд в країну

На в'їзді в Росію заблоковані близько 1250 вантажівок з товарами з Туреччини. Про це повідомляє Reuters з посиланням на керуючого директора турецької Міжнародної асоціації перевізників Фатіха Сенера.

За його словами, в останні чотири дні Росія не видає вантажівкам з турецькими товарами дозволів на в'їзд в країну і транзит через російську територію.

Проїхати далі також не можуть і ті вантажівки, які вже в'їхали на російську територію, але чекають, коли їх вантажі пропустять через митницю.

Сенер зазначає, що серед вантажівок є машини з Румунії, Болгарії, Казахстану і Молдови.

Він також повідомив, що вантажівки з товарами з Туреччини очікують дозволу на в'їзд на російсько-українському і російсько-грузинському кордонах, контроль на яких став більш жорстким, ніж раніше. Затримка вантажівок з 25 листопада обходиться бізнесу від 50 тис. доларів до 60 тис. доларів. Близько 800 контейнерів очікують проходження через митницю в турецькому чорноморському порту Самсун і в Новоросійську.

Близько 100 вантажівок, які очікують дозволу на транзит через російську територію, зараз шукають альтернативні маршрути. Проїхати через свою територію вантажівкам вже дозволив Азербайджан, звідки вантажівки пройдуть в Центральну Азію, на що буде потрібно набагато більше витрат.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про введення санкцій проти Туреччини.