ua en ru

На кордоні з РФ затримали фігуранта справи про розкрадання коштів рефінансування НБУ

На кордоні з РФ затримали фігуранта справи про розкрадання коштів рефінансування НБУ Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

Підозрюваний вивів з банку понад 510 млн гривень, а також присвоїв частину рефінансування НБУ

На кордоні з Російською Федерацією правоохоронці затримали фігуранта справи щодо розкрадання коштів рефінансування Національного банку України. Про це йдеться в повідомленні СБУ в Facebook.

Повідомляється, що підозрюваний причетний до виведення більш 510 млн гривень з однієї з банківських установ. Разом з спільниками він також присвоїв 35 млн гривень рефінансування Нацбанку. Крім того, підозрюваний уклав від імені банку ряд удаваних угод, за якими заклад було доведено до неплатоспроможності.

"Після визнання банку банкрутом розрахунки з вкладниками здійснював Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за рахунок бюджетних коштів у сумі 540 млн гривень", - зазначили в СБУ.

Фігуранта справи оголосили в розшук, більше трьох років йому вдавалося переховуватися. Співробітники СБУ спільно з прикордонниками затримали зловмисника на пункті пропуску "Гоптівка" Харківської області при спробі виїхати з України за паспортом громадянина РФ. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

#СБУ затримала фігуранта справи з розкрадання мільйонів гривень рефінансування Нацбанку Співробітники Головного управлі...

Опубліковано Служба безпеки України 18 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція підозрює керівництво банку "Київська Русь" у розтраті 500 млн гривень рефінансування Національного банку.