ua en ru

На кордоні з Йорданією евакуювали 70 осіб з табору

На кордоні з Йорданією евакуювали 70 осіб з табору Фото: біженці

Евакуйовано 10 сімей, а більшість прибулих громадян жінки і діти

На кордоні з Йорданією евакуювали 70 біженців з табору Ер-Рукбан в їх поселення на сході провінції Хомс. Про це повідомляє САНА.

За даними агентства, евакуйовано 10 сімей, а більшість прибулих громадян жінки і діти.

Повідомляється, що всі прибулі з Ер-Рукбан біженці перебувають під опікою військових. Велика частина благополучно змогла повернутися в свої будинки в місті Карьятейн.

Так, сирійські біженці, які проживають в таборі Ер-Рукбан на кордоні з Йорданією, звернулися з закликом про допомогу у зв'язку з вкрай складною гуманітарною обстановкою.

Біженці в таборі Ер-Рукбан з'явилися ще в 2014 році. Територія майже 50-тисячного табору зараз підконтрольна незаконним бандформуванням і поділена між ними на сектори.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Німеччині в кілька разів скоротилося число біженців, які нелегально прибувають у ФРН з Австрії, Чехії і Швейцарії.

Зазначено, що біженці - в основному чоловіки у віці від 16 до 35 років з Нігерії, Афганістану, Сирії та Іраку. Більшість мігрантів прибувають по залізниці, багато також приїжджають на автобусах і автомобілях. Майже 900 мігрантів намагалися дістатися до Баварії на товарних поїздах, але вони були зупинені.