ua en ru

На кордоні в Харківській області затримали узбека зі "шпигунською" відеокамерою

На кордоні в Харківській області затримали узбека зі "шпигунською" відеокамерою Фото: СБУ затримала громадянина Узбекистану з прихованою відеокамерою

За словами затриманого, камеру він отримав від співробітників російської міграційної служби

Співробітники Служби безпеки та прикордонники затримали громадянина Узбекистану, який займався збором інформації на кордоні в Харківській області. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Молодий чоловік, 1991 року народження, прямував в Україну через пункт пропуску "Плетенівка" у Харківській області. Під час прикордонного контролю співробітники ДПСУ направили його на додаткову перевірку для встановлення мети перебування на території України. Під час огляду на сорочці чоловіка прикордонники на місці гудзика помітили приховану камеру для відеозйомки. Від неї йшов провід до пристрою накопичення інформації, який знаходився в кишені, а в іншій кишені також знайшли пристрій для аудіозапису", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в ході первинного опитування іноземець заявив, що пристрої для відео-та аудіо записи він отримав від співробітників російської міграційної служби, коли був затриманий за перевищення терміну реєстрації на території РФ. На даний момент правоохоронці встановлюють причини перебування чоловіка в Україні.

На кордоні в Харківській області затримали узбека зі "шпигунською" відеокамероюНа кордоні в Харківській області затримали узбека зі "шпигунською" відеокамерою

Фото: прикордонники затримали громадянина Узбекистану з прихованою відеокамерою

Нагадаємо, у Харкові, Орджонікідзевський районний суд засудив на 4 роки ув'язнення чоловіка, який працював на російські спецслужби.