ua en ru

На кордоні 2 громадянки Росії попросили статус біженців в Україні

На кордоні 2 громадянки Росії попросили статус біженців в Україні Фото: росіянки, які попросили статус біженців в Україні

Жінки прибули з сусідньої країни пішки з маленькою дитиною

Сьогодні, 15 січня 2017 року, в міжнародному автомобільному пункті пропуску "Гоптівка", що в Харківській області, дві громадянки Росії попросили статус біженців в Україні. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що під час проходження прикордонного контролю про надання статусу біженців до прикордонників Харківського загону звернулися 47-річна громадянка Росії та її 20-річна донька, також громадянка РФ, які прибули з сусідньої країни пішки з маленькою дитиною.

"У ході бесіди жінки розповіли, що, у зв’язку з українським походженням та українським громадянством онучки, в Росії вони не могли працевлаштуватися та не отримували належної медичної допомоги. Змучившись від постійних утисків за етнічну приналежність, вони були змушені просити статусу біженців, адже побоювались за своє життя та життя дитини", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що після оформлення відповідних документів громадянок РФ направили до Державної міграційної служби в Харківській області.

Нагадаємо, раніше ДПСУ заявляла, що станом на листопад 2016 року 8 громадян Росії отримали статус біженця в Україні.