ua en ru

ДПЗКУ ввела заборону на торгівлю з компаніями-офшорами

ДПЗКУ ввела заборону на торгівлю з компаніями-офшорами Фото: ДПЗКУ ввела заборону на торгівлю з компаніями-офшорами

Компанія також істотно посилила контроль над закупівлею зерна

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) перекрила основні канали виведення грошей в офшори і повертає репутацію прогнозованого гравця на зерновому ринку. Про це заявив заступник голови правління корпорації Денис Полежаєв, повідомляє прес-служба ДПЗКУ.

Зокрема, повідомляється, що ДПЗКУ ввела заборону на торгівлю з компаніями-офшорами, а також істотно посилила контроль над закупівлею зерна.

Повідомляється, що компанія відмовилася від схеми агентських закупівель та роботи за передоплатою. Крім того, посилена процедура форвардних закупівель - обов'язковою умовою стала поставка зерна на елеватори корпорації. Як результат протягом поточного року в ДПЗКУ не з'явилося жодної нової дебіторської заборгованості, а також жодного дефолту за експортними контрактами.

"Щоб нівелювати корупційний шлейф минулих років, новий менеджмент встановлює принципово нові правила гри. Корпорація справді повертає репутацію чесного і надійного партнера, мінімізуємо фінансові ризики і оптимізуємо логістичні витрати. Ця робота позначиться на фінансових показниках за підсумками року", - додав Полежаєв.

Як зазначається, Полежаєв також нагадав, що в 2014 році в результаті продажу зерна 4 офшорним компаніям корпорація отримала 132 млн долл. дебіторської заборгованості.

"Кораблі поставили, а виручку просто не отримали. Тепер ми не тільки не можемо стягнути борги, але і потрапляємо під санкції Мінекономрозвитку. Повернути ці гроші майже неможливо, тому ми поставили перед собою мету - ліквідувати навіть мінімальну можливість виведення грошей в офшори в майбутньому. Тепер корпорація виходить з бездоганної репутації партнерів і працює тільки з відомими компаніями", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у діяльності ДПЗКУ встановлено порушень на 55,2 млн дол.