ua en ru

ГПУ завершила слідство по справі відомого бізнесмена-контрабандиста

ГПУ завершила слідство по справі відомого бізнесмена-контрабандиста Фото: НАБУ (twitter.com/nab_ukr)

Він намагався дати 800 тис. доларів хабара співробітнику НАБУ

Генеральна прокуратура України (ГПУ) завершила слідство по справі відомого бізнесмена-контрабандиста Вадима Альперіна, який намагався дати 800 тис. доларів хабара співробітнику Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за зняття арештів з рахунків підконтрольних йому підприємств. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ спільно з НАБУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою відомого бізнесмена-контрабандиста, який пропонував надати службовій особі Національного антикорупційного бюро України, яка займає відповідальне становище, неправомірну вигоду у розмірі 800 тис. доларів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дану суму Альперін хотів заплатити за зняття арештів з рахунків підконтрольних йому підприємств на суму близько 450 млн. гривень.

"17 травня 2018 року слідчими Департаменту, відповідно до положень статті 290 Кримінально процесуального кодексу України, повідомлено підозрюваного та його захисників у кримінальному провадженні про завершення досудового розслідування та надано доступ до його матеріалів, якими володіє сторона обвинувачення", - йдеться у повідомленні.

Зокрема повідомляється, що за результатами відкриття прокурором матеріалів досудового розслідування підозрюваному та його захисникам буде вручено обвинувальний акт, який найближчим часом буде спрямовано на розгляд до суду.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 12 грудня 2017 року підозрюваний у підкупі детектива Національного антикорупційного бюро України одеський контрабандист Вадим Альперін вийшов під заставу в 21 млн гривень.