ua en ru

ГПУ завершила розслідування стосовно одного з командирів "самооборони Криму"

ГПУ завершила розслідування стосовно одного з командирів "самооборони Криму" Фото: Генпрокуратура (УНІАН)

Справу російського офіцера Карпушенка передалу до суду для заочного процесу

Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України завершила спеціальне досудове розслідування у кримінальній справі стосовно одного з командирів "самооборони Криму", офіцера Чорноморського флоту Росії Володимира Карпушенка. Про це йдеться в повідомленні ГПУ.

Повідомляється, що Карпушенко звинувачується в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, підбурюванні до державної зради та веденні агресивної війни. За версією слідства, він у лютому-березні 2014 року безпосередньо організовував блокування та захоплення підпорядкованими йому військовими Збройних сил РФ військових частин ЗСУ та Державної прикордонної служби України. Крім того, Карпушенко схиляв українських військових до державної зради.

Обвинувальний акт стосовно нього передано до суду для спеціального судового розгляду (заочне засудження). Інкриміновані йому злочини передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура направила до суду справи по 5 екс-депутатам Ради Криму, обвинувачених у державній зраді.