ua en ru

ГПУ завершила розслідування у справі теракту біля ВР в 2015

ГПУ завершила розслідування у справі теракту біля ВР в 2015 Фото: ГПУ завершила розслідування теракту під Радою

Обидва підозрюваних у теракті були взяті під варту

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва ГПУ завершили розслідування у кримінальній справі за підозрою двох осіб у вчиненні терористичного акту біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року і інших злочинів. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Обом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.


Сторона захисту вже почала ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, після чого обвинувальний акт буде направлено в суд.

Затримані особи звинувачуються за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) КК України.

За організацію терористичного акту, що призвів до загибелі людей, підозрювані можуть отримати від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході зіткнень під Верховною Радою України 31 серпня постраждали 124 правоохоронця.