ua en ru

ГПУ завершила досудове розслідування щодо затриманого на хабарі співробітника ДФС

ГПУ завершила досудове розслідування щодо затриманого на хабарі співробітника ДФС Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Наразі обвинувальний акт щодо чиновника направлений до суду для розгляду по суті

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування щодо затриманого на хабарі у 270 тис. гривень інспектора Головного управління Державної фіскальної служби України у м. Києві. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Слідчими управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління спільно з прокурорами Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою головного державного ревізора - інспектора Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві в одержанні неправомірної вигоди в сумі 270 тисю гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чиновник вимагав та отримав хабар за сприяння в проведенні позапланової перевірки фінансово-господарської діяльності та відображення у складеному ним акті перевірки неповного обсягу виявлених порушень.

Таким чином, співробітник ДФС звинувачується у здійсненні правопорушення, кваліфікованого за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди в великому розмірі для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третіх осіб, дій з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Наразі обвинувальний акт направлений до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляв, що затриманий на хабарі у 270 тис. гривень співробітник Державної фіскальної служби в Києві повинен був передати гроші своєму керівництву.