ua en ru

ГПУ завершила досудове розслідування проти ще одного фігуранта у справі Пшонки

ГПУ завершила досудове розслідування проти ще одного фігуранта у справі Пшонки Фото: Генеральна прокуратура України

До суду скеровано обвинувальний акт щодо організатора діяльності фіктивних фірм

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування проти ще одного фігуранта у справі щодо заволодіння колишнім генпрокурором Віктором Пшонкою великою сумою грошей, які виділялися на ремонт будівель ГПУ. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ 20.07.2016 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора діяльності фіктивних фірм, які використовувалися у заволодінні 69 млн гривень бюджетних коштів призначених на поточний ремонт приміщень Генеральної прокуратури України, чим вчинено пособництво колишньому керівництву Генеральної прокуратури України у вчиненні цього злочину", - сказано в повідомленні.


Зазначається, що обвинувачена – сьомий співучасник справи.

"Обвинувачена є сьомим співучасником цього злочину. П’ять співучасників вже засуджено. Вироки вступили в законну силу. Судове слідство щодо інших співучасників цього злочину триває", - зазначили в ГПУ.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва залишив в силі рішення Печерського райсуду столиці про арешт на 2 місяці Бориса Крука, сина екс-нардепа, у справі про заволодіння Пшонкою великою сумою грошей, які виділялися на ремонт будівель ГПУ.