ua en ru

ГПУ не закривала кримінальне провадження щодо Іванющенка

ГПУ не закривала кримінальне провадження щодо Іванющенка Фото: Юрій Іванющенко

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що кримінальне провадження щодо Іванющенка закрито

Генеральна прокуратура України (ГПУ) не закривала кримінальне провадження щодо колишнього народного депутата Юрія Іванющенка. Про це заявив помічник генерального прокурора України Владислав Куценко, передає 112 Україна.

"Генпрокуратура не закривала і не планує закривати кримінальне провадження, розпочате щодо незаконної діяльності пана Юрія Іванющенка. Більше того, він у нас зараз є підозрюваним і знаходиться в міжнародному розшуку", - сказав він.

Зазначимо, раніше ЗМІ повідомляли про те, що кримінальне провадження щодо Іванющенка, відомого також під псевдонімом Юра Єнакіївський, закрито. За словами Куценко, ця інформація не відповідає дійсності.

"Справді, Солом'янський суд прийняв рішення, яким нібито зобов'язав Генпрокуратуру закрити справу. Але рішення суду не вступило в законну силу, оскільки нами було оскаржено в апеляційному порядку", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше начальник управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк заявляв, що іноземною стороною підтверджений арешт щодо рахунків Сергія Арбузова та Юрія Іванющенка.

"Ми в ході розслідування отримали рішення українського суду на арешт рахунків і направили його для виконання за кордон. Відповідь прийшла поки тільки у двох випадках. Тобто іноземною стороною підтверджений арешт щодо рахунків Сергія Арбузова та Юрія Іванющенка", - повідомив він.