ua en ru

ГПУ зацікавилася бізнесом претендента на "Промінвестбанк" Фукса, - ЗМІ

ГПУ зацікавилася бізнесом претендента на "Промінвестбанк" Фукса, - ЗМІ Фото: Павло Фукс (mcg.ru)

Компанію, що нібито "входить в орбіту" бізнесмена, підозрюють у несплаті податків

Генеральна прокуратура України підозрює в ухиленні від сплати податків ТОВ "ДВ Нафтогазовидобувна компанія". Про це повідомляє видання "Олігарх".

За повідомленням видання, дане ТОВ нібито "входить в орбіту" бізнесмена, голови ради директорів російської компанії Mos City Group Павла Фукса, який претендує на покупку "Промінвестбанку".

"Багато років ТОВ "ДВ Нафтогазовидобувна компанія" асоціювалося з ім'ям глави "Опозиційного блоку" Юрія Бойка і його молодшим бізнес-партнером Юлієм Іоффе. Цей взаємозв'язок став неактуальним в 2015 році, коли 100% статутного фонду підприємства перейшло від компанії DV Corporation Limited "регіоналів" до офшорних компаній Co Investments Ltd і Lettaer Business Corp, близьких російському бізнесменові Павлу Фуксу", - пише "Олігарх".

За інформацією видання, Фукс, ймовірно, не зміг вирішити проблем з поставками вугілля для потреб підприємства, "після чого воно почало проводити операції закупівлі вугілля з компаніями, що мають ознаки фіктивних".

"Встановлено, ТОВ "Євро-Тест" з липня 2016 року по лютий 2017 року формувало податковий кредит по ланцюгу постачання від фіктивного підприємства ТОВ "Норвіг Груп" для підприємства реального сектора економіки ТОВ "ДВ Нафтогазовидобувна компанія", - наводить "Олігарх" витяг із кримінального провадження, за інформацією видання нещодавно відкритого Генеральною прокуратурою.

За даними "Олігарха", провадження відкрито за ознаками правопорушень, передбачених одразу трьома статтями Кримінального кодексу: №205 (Підробка документів, які подаються для держреєстрації юрособи), №209 (Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) та №212 (Ухилення від сплати податків і зборів).

При цьому джерела видання стверджують, що проблема лежить глибше. За їх даними, Павло Фукс близький до того, щоб втратити "кредит довіри" представників влади, "в тому числі через укреплення зв'язків з Ігорем Коломойським і близьким до нього лобістом у Верховній Раді Віталієм Хомутинніком".

Нагадаємо, раніше Фукс заявляв, що ніколи не відмовлявся від українського громадянства. Разом з тим, він зазначив, що довгий час працював в Росії і отримав російський паспорт.