ua en ru

ГПУ: затриманий автор СМС судді Апеляційного суду Києва Чернушенка

ГПУ: затриманий автор СМС судді Апеляційного суду Києва Чернушенка Фото: суддя Апеляційного суду Києва Антон Чернушенко

Автором виявився син Антона Чернушенка

Слідчі ГПУ спільно з СБУ затримали автора скандального СМС-листування з суддею Апеляційного суду Києва Антоном Чернушенком, який виявився його сином. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Слідчими Генеральної прокуратури України спільно з працівниками СБУ 02 липня 2015 року в порядку ст. 208 КПК України затримано автора SMS-повідомлень, який доводиться сином голови Апеляційного суду Києва Чернушенку. У зазначених SMS-повідомленнях містилися вказівки про прийняття рішень у судових справах, які розглядаються Апеляційним судом Києва, які отримував суддя Апеляційного суду Києва Чернушенко", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що протягом січня 2013 - червня 2015 р. р. Д. Чернушенко, зі свого мобільного телефону відправляв SMS-повідомлення судді Апеляційного суду Києва А. Чернушенку з вказівками щодо прийняття рішення по справах, які знаходяться на розгляді у вказаному суді.

"Надалі А. Чернушенко здійснював втручання в автоматизовану систему документообігу суду "АСЕД Апеляція" з метою штучного розподілу справ і визначення себе головуючим або суддею у складі колегії, яка розглядає зазначену справу, щоб мати можливість виносити завідомо неправосудні рішення (постанови)", - йдеться в повідомленні.

В даний час затриманий перебуває у СІЗО.

ГПУ: затриманий автор СМС судді Апеляційного суду Києва Чернушенка

Фото: Дмитро Чернушенко

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Апеляційного суду Києва Чернушенко пропав після дозволу на його арешт. Зазначалося, що дружина Чернушенко повідомила, що її чоловік у відпустці і швидко завершила розмову.

Також варто відзначити, що Генеральній прокуратурі відомо місцезнаходження голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка. "Генеральна прокуратура знає, де він знаходиться", - повідомили в прес-службі ГПУ, правда розголошувати, де знаходиться Чернушенко, не стали.