ua en ru

ГПУ затримала чиновника ДМС на хабарі в Одеській області

ГПУ затримала чиновника ДМС на хабарі в Одеській області Фото: прес-служба ГПУ

Чиновник вимагав від громадянки Іраку 1,2 тис. дол. за прискорення видачі посвідки на проживання

Генеральна прокуратура України (ГПУ) спільно з Головним управлінням по боротьбі з оргзлочинністю та корупцією Служби безпеки України (СБУ) затримала за одержання неправомірної вигоди одного з керівників Головного управління Державної міграційної служби України (ДМС) в Одеській області. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Як зазначається, вказаний службовець вимагав від громадянки Іраку неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у розмірі 1,2 тис. дол. за прискорення видачі посвідки на проживання в Україні.

Згідно з повідомленням ГПУ, 1 жовтня 2015 р. після отримання неправомірної вигоди на підставі рішення слідчого судді правоохоронці провели обшук місця події, в ході якого виявили та вилучили предмет неправомірної вигоди.

За даним фактом Генпрокуратура внесла в ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.368 КК України.

В даний час правопорушника затримано, тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії з метою виявлення і фіксації слідів скоєного кримінального злочину.

Зазначимо, що санкція ч.3 ст.368 КК передбачає міру покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше у вересні суд заарештував двох обвинувачених у корупції чиновників ДМС - начальника управління центрального апарату ДМС України та керівника Головного управління ДМС у Дніпропетровській області.