ua en ru

ГПУ викликає Садового на допит у справі про спроби підкупу нардепів

ГПУ викликає Садового на допит у справі про спроби підкупу нардепів Фото: Андрій Садовий

Садовий повідомляв про спроби підкупу нардепів від фракції "Самопоміч" за голосування щодо змін до Конституції

Генеральна прокуратура України викликає на допит мера Львова Андрія Садового для надання інформації про спроби підкупу депутатів партії "Самопоміч" за підтримання ними голосування в Раді 31 серпня про внесення змін до Конституції. Про це повідомляє прес-служба ГПУ в Facebook.

У ГПУ зазначили, що інформацію про спроби підкупу депутатів від фракції "Самопоміч" розповсюдив ряд інтернет-видань з посиланням на інформацію львівського мера Садового. Крім того, у своїй заяві голова Ради Володимир Гройсман попросив ГПУ перевірити дану інформацію Садового.

"В цей же день управлінням з розслідування корупційних злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, Генеральної прокуратури України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом пропозиції невстановленими особами надання неправомірної вигоди народним депутатам України фракції "Самопоміч" за підтримання ними 31 серпня 2015 року на позачерговому засіданні Верховної Ради України у першому читанні проекту Закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації)", - йдеться в повідомленні.

Так, слідчі ГПУ викликають Садового для допиту в якості свідка у зазначеному виробництві.

"У той же час, з метою забезпечення швидкого розслідування, Садовий Андрій Іванович цим повідомленням також запрошується до Генеральної прокуратури України (місто Київ, вул. Різницька, 13/15) 31.08.2015 в будь-який час з 09:00 годин для надання слідчим відомої йому інформації за даним фактом", - додали в ГПУ.

ГЕНЕРАЛЬНА ПРОКУРАТУРА ВИКЛИКАЄ НА ДОПИТ САДОВОГО А.І. ДЛЯ НАДАННЯ ІНФОРМАЦІЇ ЩОДО СПРОБИ ПІДКУПУ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВНа...

Posted by Генеральна прокуратура України on 29 августа 2015 г.

Нагадаємо, Президент України Петро Прошенко під час зустрічі з представниками територіальних громад заявив, що не дозволить, щоб Конституція України писалася ззовні.