ua en ru

ГПУ виявила факти незаконного звільнення двох в'язнів Бориспільським судом

Генеральна прокуратура України (ГПУ) виявила факти винесення суддею Бориспільського міського районного суду Київської області Сергієм Вознюком незаконних рішень про дострокове звільнення з місць ув'язнення за станом здоров'я двох засуджених за вбивство.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) виявила факти винесення суддею Бориспільського міського районного суду Київської області Сергієм Вознюком незаконних рішень про дострокове звільнення з місць ув'язнення за станом здоров'я двох засуджених за вбивство. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив заступник генерального прокурора Олексій Баганець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу вам повідомити, що нами вже встановлено, що це не перший факт такого звільнення засуджених до тривалого терміну ув'язнення. Ми, як наслідок, на сьогоднішній день володіємо інформацією про двох таких випадках, коли цей суддя, за такою ж формою або таким же чином, звільнив від відбування покарання ще двох засуджених до позбавлення волі за вчинення умисного вбивства", - повідомив заступник генпрокурора.

Нагадаємо, саме суддя Вознюк звільнив з колонії колишнього народного депутата Віктора Лозінського.