ua en ru

ГПУ винесла підозру декільком міліціонерам у справі про катування Гаврилюка, - Махницький

ГПУ винесла підозру деяким працівникам міліцію у справі про катування "козака" Михайла Гаврилюка.

ГПУ винесла підозру деяким працівникам міліцію у справі про катування "козака" Михайла Гаврилюка. Про це заявив уповноважений Верховної Ради по контролю за діяльністю ГПУ Олег Махницький з трибуни Верховної ради України.

"Щодо катувань Гаврилюка винесено підозру деяким працівникам міліції та вирішується питання про взяття їх під варту", - повідомив Махницький.

Крім того, за його словами, у кримінальній справі про вбивства активістів Майдану снайперами оголошено про підозру 50 людям, у тому числі посадовим особам МВС.

"Розпочате розслідування у цьому провадженні за фактом вчинення умисного вбивства 74 громадян України у місті Києві під час акцій масового протесту за ознаками злочину, передбаченого статтею про навмисне вбивство при обтяжуючих обставинах. У ньому об'єднано 74 провадження щодо вбивства учасників мирного протесту. Для проведення досудового розслідування створено слідчу групу, до складу якої увійшли слідчі з особливо важливих справ. У кримінальному провадженні на цей час виконано низку розшукових та слідчих дій, направлено доручення щодо встановлення свідків та осіб, які їх вчинили", - повідомив він.