ua en ru

ГПУ вручила обвинувальний акт члену Вищої ради правосуддя Гречківському

ГПУ вручила обвинувальний акт члену Вищої ради правосуддя Гречківському Фото: Павло Гречківський (УНІАН)

Найближчим часом матеріали провадження будуть спрямовані до суду для розгляду по суті

Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні та вручила обвинувальний акт діючому члену Вищої ради правосуддя Павлу Гречківському. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючого члена Вищої ради правосуддя та його поплічника у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України. Як встановлено слідством, останні шахрайським шляхом намагались заволодіти грошовими коштами у сумі 500 тис доларів США за нібито допомогу у вирішенні господарського спору в судах трьох інстанцій на користь потерпілого, шляхом впливу на представників судової гілки влади", - сказано у повідомленні.

Підкреслюється, що незважаючи на спроби підозрюваних ухилитись від ознайомлення та отримання процесуальних документів щодо завершення досудового розслідування, 8 серпня прокурор у кримінальному провадженні вручив обвинувальні акти обом особам, що перебувають під слідством.

altaltalt

Фото: вручення підозри

Найближчим часом матеріали провадження будуть спрямовані до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ завершила досудове слідство стосовно члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського.

21 вересня 2016 року Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою попередили спробу отримання Гречківським хабара в розмірі 500 тисяч доларів. Чиновник вимагав гроші за надання впливу за винесення судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання.