ua en ru

ГПУ порушила кримінальну справу щодо голови райдержадміністрації Тернопільської обл. за хабар в 80 тис. євро

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу щодо голови Кременецької районної державної адміністрації Тернопільської області, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, повідомляє прес-служба ГПУ.

Голову райдержадміністрації, який вимагав 80 тис. євро за вирішення питання щодо виділення 4 га землі біля м. Почаєва було затримано працівниками відділу Генпрокуратури з розслідування корупційних діянь та ГУБОЗ МВС України.

"Встановлено, що обіймаючи посаду голови Кременецької районної державної адміністрації, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, діючи умисно, з корисливих мотивів, він одержав вище вказану суму коштів від громадянина як хабар за надання дозволу на виготовлення та затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та підписання державних актів на право власності на неї", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Голову райдержадміністрації затримано в порядку ст. 115 КПК України. Наразі досудове слідство у справі триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратурою міста Києва за матеріалами ГУБОЗ МВС України порушено кримінальну справу стосовно працівника одного з підприємств Федерації профспілок України за отримання хабара в 305 тис. дол.